Főoldal

Üdvözlünk a MALÉV Hungarian Airlines Virtual (Malév VA),
A MALÉV Hungarian Airlines hivatalos virtuális légitársaságának honlapján!

Bizonyára felmerült benned a kérdés: mi az a virtuális légitársaság? A válasz egyszerűen így hangzik: A virtuális légitársaság szimulátoros pilótákat tömörítő csapat, melynek tagjai egy valódi légitársaság működését modellezik – természetesen elsősorban a pilóták szemszögéből, hiszen mindannyiunkban őszintén egy dolog közös: a repülés feltétlen és odaadó szeretete.

A Malév VA ezen felül törekszik arra, hogy a szimulátorprogram határain belül a lehető legrealisztikusabb élményt nyújtsa pilótáinak. Virtuális közforgalmi pilótának lenni nem csupán hobbi, igazi kihívás: a valódi életben használt légiforgalmi eljárásokat kell követned, valódi üzemeltetési utasításokat kell végrehajtanod, mindezt valós időjárási körülmények között. A Malév VA a néhai Malév mintájára „szállítja utasait”, így pilótáink természetesen a Malév valódi flottájához valaha tartozott összes típust és menetrendet repülik.

Mit jelent mindez? Képzeld el, ahogyan egy napos nyári délután a Malév 522-es Budapest-Frankfurt járata elrugaszkodott a betoncsíkról, visszahúzta futóműveit és megkezdte az utazómagasságra való emelkedést, te otthon, valós időben, valós időjárási körülmények között ugyanezt teheted.

Működésünk a Microsoft Flight Simulator 2004: A Century Of Flight (FS9) nevű légiközlekedési szimulátorprogramra, valamint a VATSIM és az IVAO nemzetközi légiforgalmi hálózatra épül. Ez utóbbi nyújtja az FS-pilóták számára a valódi élményt, hiszen a virtuális légtérben nem csupán más FS-pilótákkal találkozhatunk szerte a világból, hanem éppen „szolgálatot teljesítő” légiirányítókkal is, akik szintén a saját otthoni számítógépük segítségével csatlakoznak fel a hálózatra, ezzel tovább fokozva a valósághűséget. Az elmúlt évek folyamán számos szobapilótából lett valós közforgalmú pilóta.

Felkeltettük az érdeklődésedet?
Szeretnél FS-pilótája lenni virtuális légitársaságunknak és Malév színekben repülni?

Szeretettel várunk a csapatba!

Üdvözlettel, a Malév VA vezetősége és pilótái

Kérjük, olvasd el a Szabályzatok oldal alatt található információkat a legfontosabb tudnivalókról.

A honlapot a Magyar Virtuális Aviatikai Egyesület és Klub üzemelteti.

Kiemelt partnerünk a Pilots Szimulátorközpont, ahol bárki belekóstolhat a repülés semmihez sem fogható világába.

Check-in
Útvonalhálózat
Tovább
Statisztika
Pilótáink száma:272
Összes repült járat:73318
Összes repült órák:1166435881
Összes repült mérföld:43396322.29
Összes szállított utas:6284499
Gépeink száma:85
Aktuális
Tovább